Log in

Sociaaldemocratie versus extreemrechts

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 64 tot 65

De aandacht voor immigratie leidt af van thema's die sociaaldemocraten veel beter liggen.

Hoe krijg je radicaal-rechtse partijen klein? De kwestie kwam de afgelopen tijd opnieuw aan bod na de verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang. Zo ook onlangs in het opiniekatern van NRC in een column van Maarten Boudry met precies die kop, een stuk dat hij een paar dagen later in herwerkte vorm ook in De Morgen publiceerde. Zelf zou ik na vijftien jaar wetenschappelijk onderzoek op dat terrein het antwoord op die – overigens volstrekt partijdige – vraag niet goed weten. Gelukkig was daar dus die column van Maarten Boudry. Een expert. Daarin legt hij uit dat de 'belangrijkste reden' voor de...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 64 tot 65