Abonneer Log in

Karl Meersman

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 1 (januari), pagina 57 tot 64

KARL MEERSMAN

‘KARL’ (Temse, 1961) is illustrator en beeldend kunstenaar. Elke week maakt hij twee merkwaardige tekeningen voor Trends Magazine en Focus Knack met de actualiteit als inspiratiebron. Zijn techniek is eeuwenoud: aquarel op papier. Een trage techniek, waarbij laag na laag in het Steinbach-papier dringt. Met het nieuwe jaar sloegen Karl Meersman en politiek journalist Ivan De Vadder voor het derde jaar op rij de handen in mekaar voor een jaaroverzicht. Aan de hand van de tekeningen van Meersman ontleedt De Vadder in Bang! (Uitgeverij Vrijdag) de gebeurtenissen van 2016. De publicatie van het jaaroverzicht Bang! in boekvorm ging ook gepaard met een theatertournee.

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 1 (januari), pagina 57 tot 64