Abonneer Log in

50 jaar migratie: wat met de toekomst?

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 3 (maart), pagina 4

Vorige maand startten in België de festiviteiten van ‘50 jaar Turkse en Maghrebijnse migratie’. Dit gouden jubileum gaat het hele voorjaar gepaard met tal van activiteiten, opiniestukken en boeken. Deze initiatieven geven voornamelijk een overzicht van de migratiegeschiedenis, in combinatie met het maken van een (trieste) balans van 50 jaar migratie. Sampol wil een stap verder gaan: in dit nummer bieden we aan een aantal gevestigde prominenten en aanstormende talenten een forum om te reflecteren over de toekomst. Hoe zien zij de toekomst op vlak van migratie en integratie de komende 20 jaar? Zullen we er als maatschappij in slagen om de achterstelling van etnische minderheden weg te werken? En welke maatregelen of veranderingen zijn daar dan voor nodig?

50 jaar migratie

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 3 (maart), pagina 4