Abonneer Log in

Jonas Posman

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 4 (april), pagina 25 tot 32

Elke dag worden talloze constructie-werkers vanuit de townships naar de hoofdstad gereden in een ‘bakkie’.

Gent heeft een grote broer in een ver land: Mangaung, in het hart van Zuid-Afrika. Broers kunnen elkaar veel leren, maar dan moeten ze elkaar wel goed kennen. Daarom werd deze stedenband, die sinds 2004 bestaat, in beeld gebracht door twee jonge fotografen. Een fotograaf uit Mangaung hield Gent een spiegel voor. Jonas Posman, een Gentse fotograaf, bracht Mangaung in beeld. Het resultaat is zoals de samenwerking: eerlijk en onverbloemd, vaak mooi en poëtisch, soms hard. De foto’s tonen vele van de problemen die binnen de samenwerking worden aangepakt: milieuvervuiling, jongerenwerkloosheid, opleiding en toekomst voor jongeren. De foto’s van beide fotografen werden verwerkt in een mooi fotoboek (140 p., 7 euro, te verkrijgen bij Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent, noord.zuid@gent.be).

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 4 (april), pagina 25 tot 32