Abonneer Log in

Lieve Blancquaert

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 2 (februari), pagina 33 tot 40

Nicaraguaans vluchtelingenkamp op de Miskitokust in Honduras. (1985)

Lieve Blancquaert (°1963, Wetteren) is een van de bekendste en meest gevraagde fotografen van Vlaanderen. In 1985 ging ze aan de slag als freelance fotografe. Eerst voor De Morgen, later ook voor andere dag- en weekbladen als De Standaard (Magazine), Knack, de Volkskrant en Elsevier. Al 25 jaar trekt ze samen met haar camera de wereld rond. Een ideaal moment dus om een overzichtstentoonstelling te organiseren: Expo: Lieve Blancquaert Fotograaf (zaterdag 5 februari 2011 t.e.m. vrijdag 6 mei 2011, Bank van de Arbeid, Volderstraat 1, 9000 Gent). De tentoonstelling is een heuse staalkaart van haar talent, in al zijn diversiteit: kleuren- en zwart-witfoto’s, portretten, reportages tot zelfs polaroidfoto’s. Nieuw werk komt zij aan zij te hangen met oudere foto’s. Met deze tentoonstelling wil Lieve Blancquaert het brede publiek uitnodigen om zelf eens te proeven van waar de zoektocht naar de perfecte foto om draait: opwinding, ontroering, bloed, zweet en tranen.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 2 (februari), pagina 33 tot 40