Abonneer Log in

Pierre Kroll

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32

Pierre Kroll (Gwaka, Congo, 1958) tekent sinds 1985 voor zowel de schrijvende pers als voor televisie. Kroll tekent iedere dag in Le Soir, iedere week in TéléMoustique en Ciné-télérevue, Grignoux.be en het blad van de Luikse Universiteit. Op de RTBF-televisie illustreert hij het debatprogramma Mise au Point en is hij vaste gast in het programma Bonnie & Clyde. Hij is ook vaste chroniqueur van de radioprogramma’s Le Jeu des Dictionnaires en La Semaine Infernale. Kroll is geregeld te zien in programma’s van TV5 en le Courrier International en neemt actief deel aan Cartooning for Peace onder auspiciën van de Verenigde Naties. Hij ontwerpt tevens posters voor informatiecampagnes van de overheid en geeft ieder jaar bij Luc Pire een bloemlezing uit van zijn beste werk. In 2006 heeft Kroll de Grote PCB-Prijs gewonnen. De cartoons in deze portfolio verschenen reeds in Le Soir.

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32