Abonneer Log in

Tim Dirven

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 2 (februari), pagina 33 tot 40

Congo, Lubumbashi, november 2007

Straatkinderen brengen de nacht door op een veilige plek.
In Lubumbashi wonen meer dan 3000 straatkinderen.

Tim Dirven (Turnhout, 1968) begon in 1994 als freelance fotograaf en werkt sinds 1996 voltijds voor De Morgen, waar hij dagelijkse Belgische nieuwsfeiten in beeld brengt. Tijdens deze jaren maakte hij ook verschillende reportages over de gehele wereld, voor De Morgen, Het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, Handicap International, National Geographic, maar ook voor eigen projecten. Het merendeel van zijn werk is in zwart-wit; zijn foto’s vertellen vaak intieme verhalen over het leven van de gewone man. Tussen 1998 en 2006 won hij verschillende nationale en internationale prijzen, waaronder de derde plaats in de Worldpress Photo in 2002, in de categorie dagelijkse levensverhalen, met een fotoreeks over vluchtelingen in Afghanistan.

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 2 (februari), pagina 33 tot 40