Linkse antwoorden op rechtse frames

Wim Vermeersch
08 september 2017

De voorbije week heeft nogmaals aangetoond hoe het politieke spel zal worden gespeeld tot aan de volgende verkiezingen. De N-VA wil het over het culturele hebben en de linkse oppositie over het sociale. Wie die heftige strijd wint, wint de verkiezingen in 2019. In die optiek was het een goede week voor de linkse oppositie. SP.A kon de regering vastzetten rond de pensioenhervorming en Groen scoorde met ‘tijd voor de volledige waarheid’ over het Zomerakkoord. Beide partijen beseffen dat ze all-in moeten gaan op de sociale flank van de regering.

Lees meer: Linkse antwoorden op rechtse frames

De drooglegging van de sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD

Wim Vermeersch
24 augustus 2017

'Is de ideale wereld van Open VLD er één zonder sociale bijdragen', vraagt Wim Vermeersch zich af na de verschillende voorstellen die de partij onlangs lanceerde. Hij ziet een poging tot drooglegging van onze sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD.

Lees meer: De drooglegging van de sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD

COSTA vermoordt TINA

Wim Vermeersch
22 mei 2017

Het gaat goed met Portugal. Na het EK voetbal vorige zomer, won het deze week het Eurovisiesongfestival, en ook op economisch vlak gaat het stilaan beter met het land. Met dank aan de socialistische regering-Costa. Die is bijna 1,5 jaar aan de macht, investeert fel in sociaal beleid en haalt tegelijk makkelijk de Europese begrotingsdoelstellingen.Daarmee heeft ze koelbloedig ‘TINA’, het discours dat ‘There Is No Alternative’ voor het besparingsbeleid om de begroting te doen kloppen, vermoord. Hoe heeft ze dat precies gedaan?

Lees meer: COSTA vermoordt TINA

Radicaliseer de sociaaldemocratie

Wim Vermeersch
26 april 2017

Dat de sociaaldemocratische partijen in onze buurlanden niet hun beste moment beleven is nogal een understatement. In Nederland viel PvdA terug van 38 op 9 zetels. In Frankrijk haalde PS een schamele 6%. En het is afwachten hoe Labour de verkiezingen van 8 juni doorkomt. Het lijkt erop dat 2017 niet het jaar van de populistische revolte wordt, zoals lange tijd werd gevreesd, maar van de verschrompeling van de sociaaldemocratie. Hoe moet het verder met de sociaaldemocratie na de afstraffing in Nederland en Frankrijk?

Lees meer: Radicaliseer de sociaaldemocratie

Boze Nederlander stemt niet langer links

Wim Vermeersch
16 maart 2017

Ondanks de winst voor GroenLinks en D66 en de sof van PVV, waren het voor links geen goede verkiezingen. 

Lees meer: Boze Nederlander stemt niet langer links

Pagina 1 van 14

Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk