Artikelen

State of the Left - maart 2017

De 'Trump-kiezer' terugwinnen

maart 2017

De impact van ‘The Donald’ is overal en voor iedereen voelbaar, maar vooral voor linkse partijen brengt zijn verkiezingsoverwinning de prangende kwestie naar voor hoe ze de zogenaamde ‘Trump-kiezers’ kunnen terugwinnen zonder de eigen waarden op te geven. De open-gesloten breuklijn, tussen burgers die optimistisch en pessimistisch naar de toekomst kijken, zal ook de volgende jaren dominant zijn en dat brengt links in een moeilijk spagaat.

naar de pagina van Policy Network

Policy Network politieke waarnemers
Maandelijkse berichten uit de hele wereld. De "State of the Left" bevat bijdragen van zowel reguliere columnisten als gastschrijvers

 

   Kan Martin Schulz het momentum vasthouden?

De nieuwe SPD-leider zet opnieuw traditionele sociaaldemocratische kwesties op de agenda.
Michelle Mülhausen

   Syriza verliest glans

Syriza bloedt in de peilingen, maar met PASOK nog steeds in de touwen staat er geen centrumlinks alternatief klaar.
Yannis Palaiologos

  Wat betekent Emmanuel Macron voor de linkerzijde?

Ongeacht of Macron er in slaagt president te worden, betekent zijn ontwrichting van het politieke landschap een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de linkerzijde.
Renaud Thillaye

  Wie wordt de volgende PD-partijleider?

Zelfs met verkiezingen in het verschiet gaat het gekibbel binnen de Partito Democratico (PD) gewoon door.
Francesco Rocchetti 

   Profiteert Labour van de problemen bij Fine Gael?

Ondanks het lastige parket waarin de regeringspartij Fine Gael zich bevindt, met een vervelende leiderschapskwestie, slaagt Labour er niet in daar voordeel uit halen.
Maeve Glavey

   Het gevaar van een burn-out

Beleidsmaatregelen en -decreten worden in dermate sneltempo op ons afgevuurd dat het moeilijk blijft om te volgen. Het is soms naar adem happen in de strijd tegen Donald Trump.
Sarah Jane Glynn

  Een open economie voor iedereen 

De uitdaging voor Labour, die al jaren in de oppositie zit, is om een visie te ontwikkelen voor een globale economie die werkt voor de gewone mensen.
Josie Pagani

  Labour ligt in coma

Labour is stilaan te klein om ooit nog te regeren maar nog steeds te groot om te sterven: de partij bevindt zich in een staat van coma.
Charlie Cadywould

  Spanningen tussen centrumlinks en links 

De socialisten staan voor moeilijke arbeidsmarkthervormingen: ofwel vervreemden ze van hun coalitiepartners ofwel nemen ze hun toevlucht tot oud-links beleid dat nadelig is voor de economie.
Hugo Coelho

  Een horrornacht voor PvdA

Hoewel PVV van Geert Wilders onder de verwachtingen bleef, slaagde Nederland er toch niet in een anti-populistische dijk te bouwen. PvdA haalde haar slechtste verkiezingsresultaat ooit.
Dina Pardijs


 
Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk